transparent
Custom color #:
close
Move up Move right Move down Move left
Set Show more as default view Set Show less as default view
Tutmanik

New? Join now!

помощ

Да докажем на себе си, че българите са общество и че са сила!

Скъпи Сънародници

Преди около два месеца ви писахме за тежкото положение в което се намира едно българско семейство във Вегас. Става въпрос за семейството на Надя.

СТАВА ВЪПРОС за 3 МАЛКИ ДЕЦА които остават БЕЗ МАЙКА.

Помолихме ви да помогнете който с каквото може, застото положението е невероятно тежко. Много от вас откликнахте на молбата ни и изпратихте помощи. На тези които пратиха помощи (сумарно $2451.00) БЛАГОДАРИМ от все сърце!

Със събраните помощи и с допълнителния фонд на Българско Общество в Невада извършихме редица, крайно необходими, акции за които ви писахме по-рано. До този момент сме употребили около $3000.00 по тази програма.

За съжаление, нашата Организация е още много млада и малка и също за голямо съжаление много от вас изобщо не отговориха на молбата ни. Това рязко ограничава възможностите ни да помогнем, когато има реална, спешна нужда.

Надя се бори дълго с тежка форма на левкемия. В края на краищата, болеста надви и от вчера (събота 06/30/07) Надя е в кома. Предполага се, че е получила мозъчен кръвоизлив. Лекарите не дават надежда, че може да излезе от комата и в момента живота и се поддържа от медицински автомати.

Това от което се опасявахме и за което ви предупредихме, за съжаление се случи. Децата са практически сами. Членове на нашата Организация се редуват да ги гледат в малкото си свободно време. Медицинските разходи са катастрофални за семейството и заедно с останалата финансова натовареност практически в семейството не остава нищо за най-насъщни нуждихрана, дрехи, място за живеене транспорт...

Драги сънародници, ние знаем че никой няма ‘излишни’ пари. Ние знаем че всеки си има неговите си проблеми и те, разбира се, за важни и тежки. Нямаме намерение да сравняваме нещата. Искаме да ви помолим за момент да вдигнете очи и се огледате настрани. Може би ще забележите, колко ужасно е положението на това семейство и ще разаберете, колко малко трябва от ВСЕКИ ОТ НАС за да дадем шанс за тези 3 българчета. Шанс да преживеят ужастната катастрофа в която са попаднали без никаква лична вина!

 

Имаме нужда от средства и от гледачи за децата.

 

Имаме нужда от вашата помощ за можем да помогнем!

 

За да помогнете натиснете тук сега!

Ако имате въпроси и предложения, пишете в коментарите по-долу.

Нека да докажем на себе си, че българите са общество и че са сила!

 

Поздрави

Българско Общество в Невада

 

Моля помогнете с каквото можете !!!

Да помогнем на един от нас!

Времето е ценно !!!

Животът е низ от събития, пътека, която ни води през сияйни върхове и трънливи усои. Никой не знае какви изненади може да ни донесе утрешния ден. Може би някои от Вас познават Гергана – младо и усмихнато момиче. Поради присъщата и скромност, малко хора обаче знаят, че Гергана се бори с диабета вече 19 години. От седем годишна нейната диагноза е Диабет I-ва степен. Юношеството и минава в безкрайни изследвания, тестове и чести престои в болница. Колко духовна сила се изисква, въпреки тези трудности, да бъдеш и едно нормално дете, момиче, което има приятели, обича да пее и да се забавлява.

От 4 години, Гергана живее със семейството си в Лас Вегас. За съжаление болестта е коварна, прогресира и води до увреждания и на други органи. В последните 2 години, Гергана е претърпяла 4 операции: 2 катаракт операции на двете очи и 2 глаукома операции на лявото око, които за съжаление не успяват да предотвратят загубата на зрение с това око. Множеството антибиотици и медикаменти водят до сериозни увреждания на бъбреците.

От Август 2007г. състоянието и е критично: налагат се чести животоспасяващи кръвопреливания и хемодиализи. Лекарите са категорични, че се налага спешна бъбречна трансплантация.

Стадия на заболяването и честите кризи не позволяват на Гергана да работи или учи, поради което тя няма здравна осигуровка, не може да си направи такава и не може да получава никаква финансова помощ от държавата. Семейството и досега със собствени сили и средства се опитва да се справи с нарастващите сметки, намирането на информация, да балансират между времето за работа и времето прекарано в докторските кабинети, и същевременно да запази присъствие на духа и да не губи надежда! Намерена е клиника, която може да осъществи трансплантацията но сумата, която е необходима е непосилна за семейството.

В навечерието на настъпващите празници нека всеки един от нас се замисли. Нека благодарим за това че сме здрави и добре и нека отворим сърцето си и помогнем с финансови средства или дори само с молитва на един от нас.

Българската Асоциация в Невада организира
кампания в помощ на Гергана

За да изпратите Вашата помощ натиснете бутона (Make A Donation)

Допълнителна информация: Гергана е на 26г. и е легален резидент на USA с зелена карта. Нейните родители също са със зелена карта. Търси се също и начин да се включи към insurance или medicare. Семейството освен от пари се нуждае и от съвети и правна помощ.

Can you help Gergana... Можете ли да помогнете на Гергана?

Гергана се бори с диабет от 19 години. Била е на 7 когато се е разболяла. Сега е на 26 години. От август 2007 е в критично състояние. Лекарите са категорични, че е необходимо спешно пресаждане на бъбрек.

Моля, погледнете тази страница (на български, на Тутманик)... за да видите дали можете да помогнете някак - със съвет, насочване към ресурси, споделяне на опит, думи на подкрепа, пари.

----------------

Gergana fights diabetes for 19 years already. She was seven when diagnosed. Now she is 26. Since August 2007, her condition is critical. The doctors suggest an urgent kidney transplant.

Please, take a look at this page (in English, on Aidpage)... to see if you could be of help somehow - with advice, pointing to resources, sharing of experience, words of support, money.

==========

Thanks(!) to Nickmaster for bringing this up and preparing the two (Bulgarian and English) pages about Gergana.

Помощ за изпращането на покойният Руси

Скъпи сънародници, на 12 Март Сряда, Българското общество в Лос Анжелес загуби свой мил син и приятел. Новината за смъртта на Руси потресе хиляди Българи, а и най-вече баща му Петър, който е сам родител тук. В тези тежки моменти на скръб за семейството на младото момче, ние, неговите приятели и сънародници можем да помогнем точно сега, когато е наи-важно.

А всичко можеше да е савсем различно,само ако миналата година в Кърджали,бруталните събития не се бяха случили, за които съгражданите му така силно отказват да споделят. Това което доведе Руси до ръба.

12 Март 2008 около 19:00 часа, на 7th St., Jewelry District, Downtown Los Angeles е намерен Руси Петров Минев мъртав пред високата сграда, кадето най-вероятно си е търсил работа. Предполага се че става въпрос за самоубийство.

Руси е роден на 1 Март 1978 г. в гр. Кърджали и тази година отбеляза своят юбилеен рожден ден.

Обръщаме се към всички Българи за помощ!

Започнахме кампания за финансова помощ за организиране погребението на Руси. До сега са постъпили повече от $1500, и са нужни около $6000 до Понеделник. Всички помощи щте са предадени на бащата на Руси, Петър Минев.

Молим всеки които може да се отзове на тази молба, всяка помощ щте е високо оценена. Цветя и утешителни картички същто са добре дошли.

Като финансова помощ молим , изпращайте само Checks или Money Orders

на името на PETER MINEV . Дори и $1, всеки Dollar е от помощ.

Можете да изпращате на адрси :

Danube Restаurant
1303 Westwood Blvd
Los Angeles, CA 90024
(310)592-3337, (310) 473-2414


BulgariCA
PO BOX 291661
Los Angeles, CA 90029
(213)272-0568, (323)953-0033

Всички разходи за " Последно Сбогом с Руси" щте са покрити от нас.

Нека ощте веднъж покажем, че и Ние Българите го можем !!!

Бадете Живи, Здрави и с Късмет.

Бог Да Прости Руси !

Гърция не трябва да бъде спасявана, според Георги Ангелов

Историята с финансовото състояние на Гърция, освен че предизвика сериозни икономически и политически сътресения в цялата еврозона, даде поле за дискусии за това как и дали на Гърция да се помогне, за да се увеличи натиска върху останалите страни с евро. По този повод в блога за икономика, старши икономистът от "Отворено общество" Георги Ангелов посочва, че Гърция не трябва да бъде спасявана и, ако не може да се оправи сама, да сключи споразумение с МВФ, защото това би насърчило гърците, а и други финансово недисциплинирани държави да продължат да трупат дългове. 

Нещо, от което председателят на еврогрупата, премиерът на Люксембург Жан-Клод Юнкер, бяга като дявол от тамян, защото това би подкопало доверието във възможностите на еврозоната да се справи сама без наличието на политически съюз. На въпроса на euinside дали наистина евентуална помощ от МВФ ще доведе до още по-голямо отдръпване на доверието в еврозоната, Георги Ангелов изпрати следния отговор:  повече на euinside.eu

Discussing "help"...

Feel free to participate in this public group space.

Two easy ways to do this:

  1. Add a comment or a question here - on this page... or on any other page in this space.
  2. Or, if you want to start a separate thread - make a new page.

Either way is good - the important thing is your participation. On Tutmanik, people support each other by speaking out and by paying attention to each other - as simple as that.