transparent
Custom color #:
close
Move up Move right Move down Move left
Set Show more as default view Set Show less as default view
Tutmanik

New? Join now!

Bulgaria

Andon
Here since: Apr 10, 2007
Male, 47
Las Vegas, NV
pp3trova
Here since: Aug 11, 2017
Female, 29
Digital marketing
София, Sofia
Languages: bulgarian, english

През последните месеци в мрежата се наблюдава значително увеличение на съобщенията за изгубени домашни любимци и апели за помощ. На какво се дължи това? Защо хората не пазят своите кучета? Защо не ги разхождат с нашийник? Защо допускат животинката сама да си отвори вратата на дома и да излезе? Това са въпроси, които обикновено остават без отговор.

Факт е, че много от притежателите на кучета нямат опит с отглеждането им. Не правят нищо, за да научат как да се грижат за любимците си. Кучетата не са хора и не знаят, че навън е опасно за тях. Ако ние – хората – не ги научим да се пазят и да са непрекъснато край нас, няма как да сме сигурни в реакциите на животните в определени ситуации.

Много хора плащат главозамайващи суми за определени породи кучета, а след това забравят, че трябва да пазят инвестициите си. Не е достатъчно само да се купи красив електронен нашийник за обучение на паленцето и да се хвалим с него в социалните мрежи. Всеки собственик на куче трябва да се отнесе отговорно към инициативата, която е поел – отглеждането на куче.

Няма човек, който да не е чувал израза, че кучето е най-добрия приятел на човека. Време е и човека да стане отговорен приятел на кучето.

Тъй като техниката се усъвършенства с всеки изминал ден, можем с облекчение да споделим, че има начин да следите движението на вашия домашен любимец и в случай на своеволие от негова страна, бързо да го намерите. Устройствата, с които можем да правим това са подкожен чип, GPS тракер или автономен приемник с предавател.

Поставянето на микрочип на кучето може да се направи във ветеринарен кабинет. Чипът не може да се проследява. Той съдържа информация за кучето и координати на собственика. Изключително полезни са, ако кучето се загуби и бъде намерено. Чипът може да се прочете във всеки кабинет и да се направи контакт със собственика.

В последно време много популярни станаха GPS тракерите за кучета. Те позволяват проследяване на животното с точност до 5 метра. Следенето се извършва в реално време, а компактните му размери го правят изключително удобен за използване. Тези устройства могат да бъдат проследявани и от мобилния телефон. Нужно е само поставяне на сим карта с мобилен интернет и СМС услуга.

Устройството използва Google карти и лесно може да бъде намерено местоположението на кучето, като го проследите на телефона си. GPS тракерите са евтин и удобен вариант. Устройството е малко и няма да затруднява кучето, особено ако е по-едра порода. Може да издържи до 300 часа стендбай и е достатъчно едно набиране на номера на сим картата, за да получите точна информация с местонахождението.

Значително по-скъп вариант за следене и управление на кучето е автономния приемник с предавател. Обикновено до него прибягват собствениците на ловни кучета. Така успяват да върнат кучето, което се е отдалечило, преследвайки жертвата. С помощта на вибрационен стимулатор, задвижен от собственика, кучето разбира, че трябва да се прибере. Недостатък на устройството е не само високата му цена, но и ограничения обхват на приемане и предаване на сигнала.

Ако сте горд собственик на куче, не си спестявайте инвестицията в устройство за проследяване. Не забравяйте, че кучетата поверяват живота си във вашите ръце.

Да помогнем на Надя!


Скъпи Сънародници, мили хора,

Едно българско семейство, което живее сред нас в Лас Вегас, отчаяно се нуждае от нашата помощ.

Надя, която изхранва 3 невръстни дечица, от години се бори с тежка форма на левкемия, която може да се окаже фатална. Всички средства на бедното семейство отиват за лекари, лекарства, билки и всякакви възможни средства за борба с тежката болест и за живота на Надя. Сигурно си представяте, че почти нищо не остава за изхранването и нуждите на това семейство.

Нашата Организация, Българска Общност в Невада, пое инициативата да събере средства да подпомогне финасово на семейството на Надя и да закупи билет на нейната майка, която да има възможност да дойде тук и да се погрижи за болната си дъщеря и нейните 3 малки дечица.

Най-искрено ви призоваваме, всеки от вас да отвори сърцето си и да помогне финансово, кой с колкото може, за да доведем до по-успешен край това милосърдно начинание.

Нека не забравяме, че всяко добро дело, винаги ни се заплаща стократно....
Нека не забравяме, че всеки от нас може да изпадне в подобна ситуациа....

Помогнете на нашата мисия, за да докажем на себе си и на всички останали, че Българското Общество, не се обединява само в радост  и веселие, за да празнуваме и да се почерпваме, а най-вече за да си помагаме в трудни моменти, каквито живота ни предлага всеки ден ...

Надяваме се и разчитаме на вашето милосърдие, човещина и щедрост...

От името на Борда на Директорите на Българската Общност в Невада предварително блгодарим на всички, които ще дарят средства за тази благородна инициатива.

За да помогнете натиснете тук сега!

 

Ljubitel
Here since: Mar 3, 2007

Това е страницата на Любител ;)

Българска Православна Църква

На 10 февруари 2007, след упорита и плодотворна организаторска работа от страна на Румен и Кристина Такеви и със съдействието на “Българско Общество в Невада” се състоя откриването на Първа Българска Църква във Вегас – “Свети Илиа Пророкът” (“St. Elia the Prophet”).

Специално за случая бе поканен Протоиерей Христо Цанков от българската църква в Los Angeles – “Свети Георги”. Протоиерей Христо изпълни тържествена празнична литургия и заупокойни молитви, съпровождан от вълшебното пеене на Елена Савова. Това е първата служба на български език във Вегас. Присъствуваха повече от 30 души и всички бяха много въодушевени и радостни. Имаше и много деца, официално облечени и изпълнени с интерес.
 
По време на службата Протоиерей Христо отдели специално внимание на трагичниа факт, че нашите медицински работници в Libya са вече 8 години несправедливо задържани, измъчвани, тормозени и осъждани. Протоиерей Христо издигна глас в тяхна защита и призова всички да се помолят за нашите медици. Съобщи, също така, за организираното шествие на Hollywood Blvd, LA в неделя - 02/11/07 в подкрепа на задържаните ни медицински работници,.
 
Аранжимента на временният олтар бе направен от дизайнерката Кремена Иванова.
 
След тържествената служба Иван Иванов, Президент на “Българско Общество в Невада”, изказа от името на Организацята и от свое име благодарност на Протоиерей Христо Цанков за проведената тържествена служба и казаните добри думи.  Изказа, също, благодарност на Румен и Кристина Такеви за положените усилия за постигане на една от най-сакровенните мечти на българите във Вегас – Българска Църква със служба на Български изпълнена от Български свещенник.

Снимки от откриването на църквата и първата служба във Вегас 

 

Nikky
Here since: Jul 23, 2008
Male, 28
Sofia, Bulgaria
Languages: Bulgarian,English,Italian

!

ivoangelov
Here since: Jun 2, 2007
Ден на Българската Култура - Събор
Български Събор - Ден на Българската Култура

"Българското Общество в Невада" кани всички Българи, техните семейства и приятели на празненство - Ден на Българската Култура.

Празненството ще се състои на 3 Юни 2007 от 11:00 часа в Sunset Park Зона "C" (виж червеното петно на схемата на парка по-долу). Зона 'C' се намира между езерото и басейна, изцяло покрита с трева, големи широколистни дървета и на близо до голямо пространство за паркиране. Най-приятното място в целия парк!


  • Децата от Първо Българско Училище във Vegas ще представят програма

  • Ще има музикална програма с изпълнения на живо, а през останалото време D.J. Ники ще ни поддържа доброто настроение със специално подбрана музика

  • Ще се погрижим да има вкусна храна и напитки за всички

  • В зона 'C' има волеиболно игрище. Ние ще донесем топката, а вие си донесете спортния екип и желанието за победа.

  • Басейна, който е на 20тина метра от скарата ще бъде отворен - не забравяйте да си вземете бански.


Заповядайте и се веселете с нас!

 

____________
1. Всички желаещи да предлагат за продаване техните домашно направени(!) стоки (включително храна) могат да го направят. Регистрацията за този тип дейност е $25. Внимание: Предварителна регистрация е неоходима! Тези които искат да се възползуват от тази възможност, трябва да си предвидят маси за излагане на стоката.  За да запазите рекламно място от този тип натиснете тук:2. Бизнесите са добре дошли и могат да си запазят рекламна маса – цена $200 на маса.
Внимание:  Броят на рекламните маси е ограничен и се изисква предварителна регистрация. За да запазите рекламна маса от този тип натиснете тук:   


3. Входната такса за празненството е $5.

За членове на “Българско Общество в Невада”, техните семейства и за деца входа е безплатен.
За да платите входната такса онлайн натиснете тук:Телефон за регистрация:  702-328-3387
Email за регистрация: bgn@bgnv.org

________________________________________________________ 

 

Зона 'C'  

БЪЛГАРСКОТО УЧИЛИЩЕ В ЛАС ВЕГАС Е ВЕЧЕ ИСТОРИЧЕСКИ ФАКТ!

ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА ВСИЧКИ УЧАСТНИЦИ И НА ДОБЪР ПЪТ!

На 15 април 2007 откри врати първото Бългаско училище в Лас Вегас. Благодарим на всички, които взеха участие в първата среща на българското училище в Лас Вегас, която се състоя в сградата на библиотеката на Бул. Джоунс и Фламинго. Родители, учители и организатори, както и по-голямата част от Борда на Директорите присъстваха и станаха свидетели на огромното нетърпение на децата и родителите да започнат обучението си в българското училище.


Повечето от децата изявиха желание да има повече часове по музика, изобразително изкуство и игри. Това е продукт на желанието на децата и техните родители да имат подходяща социална среда, да могат да се интегрират помежду си и да създадат повече приятели, на основата на общите корени и общите културни, езикови и народностни традиции.

Оформиха се две групи, на начинаещи и напреднали. Официално, след започването на редовните учебни занятия през октомври 2007г., учителите ще имат вазможност да определят входното ново на учениците и да ги приобщят към съответната група.

СПИСЪК  НА ЗАПИСАНИТЕ УЧЕНИЦИ НА БЪЛГАРСКО УЧИЛИШЕ - ЛАС ВЕГАС

1.    НИКОЛАЙ ТОДОРОВ ТОДОРОВ                   1998г.
2.    МАГДАЛЕНА КИРИЛОВА                             2000г.
3.    МАРИЯ КИРИЛОВА                                     2000г.
4.    АЛЕКСАНДЪР ЕМИЛОВ АЛЕКСАНДРОВ        1995г.
5.    КОНСТАНТИН ЕМИЛОВ АЛЕКСАНДРОВ        1997г.
6.    НИКОЛЕТА ИВАНОВА ВАСИЛЕВА                1999г.
7.    НИКОЛАЙ НИКОЛАЕВ ТРАНАКИЕВ               2000г.
8.    КРИСТИНА НИКОЛАЕВА ТРАНАКИЕВА          1996г.
9.    АНТЪНИ СЛАВЧЕВ ПЕЙЧЕВ                         2001г.
10.    ПЕТЪР ЦВЕТЕЛИНОВ ЦАНЕВ                      1995г.
11.    ДИМИТЪР ХРИСТОВ ДИНЕВ                       1999г.  
12.    СТОЯНКА КРЪСТЕВА АТАНАСОВА             2000г.
13.    БЛАГО ИВАНОВ КОЕВ                               1999г.
14.    МИННА АНГЕЛОВА                                    2003г.
15.    ЙОАННА АНГЕЛОВА                                  2000г.
16.    ЕМА-НИКОЛ ГЕОРГИЕВ                              2001г.
17.    ЙОАНА НАЙЧЕВА                                      1998г.
18.    МАРИЯ ДЖУРДЖОВА                                2000г.
19.    НИКОЛАЙ ПАНАЙОТОВ                             2000г.
20.    МАГДАЛЕНА ГЕОРГИЕВА                           2000г.

Групата на напредналите за момента включва Кристина, Петър, Ивана, Йоана, Ники и Антъни.

В момента всички деца и родители имат задание да изберат песен, стихотворение, разказ или друг вид артистично представление, с което да се включат в общата програма на официалните празници на българската култура, които Българската Общност на Невада планува за месец май.

Следващата сбирка ще се състои на 22.04.2007г. от 16.00 часа на същото място, а именно в библиотеката на Джоунс стаи А/Б.

Приканваме и останалите заинтересовани родители да доведат децата си и да ги подготвят с материал, както и с учебна тетрадка и молив. Започваме репетиции за майските празници!

Очакваме ви! Заповядайте!

Благодарим ви още веднъж!

 

Борд на Учителите
Българско Общество в Невада

 

Chiflika

here are some pics from Chiflika:

You can see some more pics here:

http://chiflika.krasy.tutmanik.com/

Bulgarians are "different"... somehow...

Find Bulgaria in this graphic (from New York Times):

(I added the green spot)


 

ton4o
Here since: Mar 13, 2008
Female, 56
daskal i mama
Languages: english, german, russian, bulgarian

Otnovo e momi4ence Tony - MGU - MEM 85, 3-ta grupa.

Poneje vlizam 1 put na 2 meseza, estestveno be da si pozabravia parolata.

 Ta, haide otna4alo: Pozdravi na cialata banda - blizka i dale4na.

Durja vruzka nai-ve4e s Dako i s Kosio Ga4ev, ta gore dolu sum v te4enie na subitiata ot drugia continent.

Ako niakoi ne e razbral, imam si 3-to dete - Kalina na 10 meseza. Golemiat batko stava tia dni na 18, a kakata 13,5. Ta pove4e sum v ku6ti v momenta.

Gledah kartinkite na Wizard ot Mexiko - 6te pi6a po-kusno

Zdrave i kusmet na vsi4ki!

Tony

 

 

Mimidimi
Here since: Oct 13, 2007
BULGARSKIAT SABOR ORGANIZIRAN OT BULGARSKIAT CULTUREN CENTER - LOS ANGELES
ZAPOVIADAITE NA BULGARSKIAT SABOR ORGANIZIRAN OT BULGARSKIAT CULTUREN CENTER, BULGARSKIAT VESTNIK BG WORLD, TCURKVITE: SV. KLIMENT OHRIDSKI, SV. GEORGE, BULGARSKA EVANGELSLKA TCARKVA, I SAS SADEISTVIETO NA BULGARSKIAT CONSULAT V LA.  
 
Kakto mnogo ot vas znaete, v Nedelia, May 20, 2007 ot 12:00pm v Griffth park shte bade proveden Bulgarskiat Sabor po sluchai denia na Bulgarskata Prosveta i Cultura.  Dnes poluchihme oficialno razreshenie za polzvane na picnic areata Crystal Springs, koiato sthe bade otvorena samo za Bulgarskiat subor v Nedelia.
 
Kato officialni gosti sa pokaneni Kmeta na Los Angeles Mr. Antonio Villaraigosa, officialni lica ot City of Hollywood, Las Vegas, San Francisco, Phoenex, Chicago i Boston.
 
Ochakvaite muzika, pesni i tanci ot 12:00pm do 7:30pm s uchastieto na grupa FACTOR, rodopski pesni predstaveni ot sem. Bebelekovi ot San Francisco, Izvestnata Bulgarska tcigularka Ralitza Cholakova ot Montreal s izpalnenia: Tanga za dushata, Detsko show i izpalneniea na Bulgarski populianrni pesni ot detca, Individualni izpalniteli, Fashion show s uchastiteto na top Bulgarski modeli ot Phoenix, Arizona, i mnogo, mnogo drugi iznenadi.
 
Za lubitelite na sporta - Volleyball i Futbol!!!
 
Za nai-malkite - Face painting, Clouni, mnogo detski igri i podaraci.
 
Officilen sponsor na BG Subora sa: Paramount Pictures, Internettours, Strahil Goodman (Coldwellbanker), Hello Bulgaria, i drugi.
 
SASHTO TAKA NE ZABRAVAITE DA POSETITE FUTBOLNIAT MACH MEJDU BG LYONS OT ARIZONA I BG UNITED FC OT LA V SABOTA, MAY 19, 2007 OT 12:00PM NA IGRISHTE # 5 NA GLENDALE SPORT COMPLEX
2200 Fern Ln
Glendale, CA 91208, 818-548-6420
 
 
Vhod svoboden. 
 
Pozdravi,
 
George Markov
BACES - President
 
anthony
Here since: Jul 22, 2007
Augie
Here since: Sep 5, 2009
Male
army retiret
San Antonio, Texas
Languages: english
Skype is down!

Some of you may be having problems logging in to Skype. Our engineering team has determined that it’s a software issue. We expect this to be resolved within 12 to 24 hours. Meanwhile, you can simply leave your Skype client running and as soon as the issue is resolved, you will be logged in. We apologise for the inconvenience.


Here is some more info:

http://www.computing.co.uk/vnu net/news/2196795/skype-hangs-u sers

ПЪТУВАНЕ ИЗ БЪЛГАРИЯ

                                            пътепис от Илия Бежански

Пушеци, голями тирове, багери, бмвета, черни мерцедеси, безброй напъващи коли отвсякаде се опитват да се качат една върху друга в единственото платно на околовръстното. Внезапно един голям черен Мерцедес излетява от някъде и с убйствена скорост се отправя срещу насрещното движение за да изпревари измъчените и без това шофьори и да покаже своето превъзходство на замогнал се бизнесмен. Непоносимо горещо е, тежък отровен пушек е легнал над горещия асфалт и прониква в носа и гърдите, а главата е замаяна от ускорения пулс и тази нечовешка гледка. Глобалното затопляне е в силата си!

Аз сам се озовал в средата на тази сцена и не смея да погледна встрани, където прозорците на моята кола са затулени от гигантските гуми на тировете. Колите пълзят съвсем бавно и всяка минута е вечност. Аз и съпругата ми потегляме от София за да видиме красотите на България. Тя се опитва да отвлече нашето внимание от тази потискаща ситуация като търси музика, но подлудяващите чалги намират своя път от ефира в малкото пространство на колата. Внезапно на предния прозорец се появява лицето на едно циганче и то започва усилено да бърше. Едно от многото шарещи между колите циганета за да изкарат някой лев. Най сетне успяваме да се измъкнеме от тази инфарктна зона и тръгваме бавно в една колона. От лявата страна на пътя премазаните останки на улично куче се разлагат вонящо, а от дясната страна неукрепените изкопи за новото пътно разширение се извисяват застрашително и безотговорно. Продължаваме по околовръстното и изведнъж в ниските храсталаци се появявят млади момичета, показали своите прелести за да привлекат загорялите шофьори на камионите, сигурно не са чували за спин.

Наближаваме магистрала Хемус, където ще трябва да се включиме в посока за Варна и Свищов. Поемам дълбоко въздух и натискам газта, най-сетне мисля си ще полетя свободно, но изведнъж отстрани на пътя се появи млад полицай и ми даде знак да спра, направил съм нарушение.След 5 минутен разпит и с 50 лева по малко в джоба вече бяхме на път. От двете страни на магистралата са се опънали успокояващи пейзажи от безбрежна зеленина и преливащи се хълмове. Веднага забравихме за напрежението и настроението ни се вдигна. Блаженство! Но в този момент пробляскващи светлини се отразиха в огледалцето на мойта кола и аз погледнах в него с недоумение. Точно на задната част на моята кола се беше залепил един голям нов лъскав джип, светкаше и напираше нетърпеливо всякаш искаше да ме изхвърли от платното за да мине. Веднага се преместих вдясно, а той се изравни с мене и обърна дебелия си врат в моята посока и заканително поклати глава. След този случай аз реших че ако искам да се наслаждавам на красива България аз най-скромно трябва да изтегля мойта невнушителна джипка извън платната на летящите самоубийци.

В далечината се появиха заоблените хълмове на Стара Планина и скоро навлязохме в модерен тунел, с добро техническо изпълнение и осветление. Излизаме и пред очите ни отново се появява омайващия пейзаж на планината. Наближаваме масивен мост прострял бетонната си снага над живописно дефиле потънало в свежа растителност.Изведнъж без предупреждение мистична мъгла се спусна и ни обгърна в млечния си плащ. Но всичко се разчисти бързо както се и появи и отново пред нас светнаха окъпаните била на планината.Магистралата свърши и поехме по красив тесен път виещ се между селища и градчета. Не след дълго пред нас се разгърна безкрайната и плодородна Дунавска Равнина. Докъдето взора стига богати черноземи се разтилаха и по някакава причина събуждаха диво желание да си вкуся от тази плодородна почва.

След около три часа пристигаме в Свищов и навлизаме в улиците на това оживено университетско градче с интересна история. Това е първия град освободен от турско робство и където руски и румънски войски са прeминали Дунава. Тук е също и родното място на Алеко Константинов, сега къщата му е превърната в интересен музей. До него е и къщата на първия финансов министър на България след Освобождението.

Наближаваме Калето, където се намира и хотела в който ще спим. Отвънка изглежда добре и даже има изглед към Дунава. Влизаме и едно хубаво усмихнато момиче ни посреща на рецепсията. Дотука всичко изглежа прекрасно. Качваме се по стълбите към стаите, които на пръв поглед са прилични. Разтоварваме багажа и решавам да полегна за няколко минути. Тъкмо съм се отпуснал и страхотни удари на чук долитат от долните етажи и мощна бор машина задълбава в бетонната плоча. Правят ремонт хората и не се шегуват. Ех, викам си довечера ще си почивам, а сега ще разгледаме градчето. Влизам в банята с кърпа в ръката и посягам да я закача, но гладките стени ме гледат с насмешка“закачалки в къщи, птиятельо“ Закачам я на бравата и влизам под душа и скачам попарен, няма студена вода само гореща. Забърсвам се набързо и се обличаме за да слеземе в ресторанта на хотела да хапнеме.Терасата на песторанта има прекрасен изглед към Дунав. Реката е доста пресъхнала и ивица пясък се е опънала в средата по дължината на нейното корито.

(следва)

 

dako
Here since: Feb 24, 2008
engineer
Aurora, Ontario
Discussing "nature"...

Feel free to participate in this public group space.

Two easy ways to do this:

  1. Add a comment or a question here - on this page... or on any other page in this space.
  2. Or, if you want to start a separate thread - make a new page.

Either way is good - the important thing is your participation. On Tutmanik, people support each other by speaking out and by paying attention to each other - as simple as that.

Pochivka krai Triavna-s.Bangeici

Emo i Gini,otnovo biahme na Bangeici,za da zaredim "bateriite".Mnogo sniag,mnogo slance i hubavo nastroenie imashe.Eto malko snimki ot kastata.

Предстоящи Избори - България

С Ъ О Б Щ Е Н И Е

  НА ГЕНЕРАЛНОТО КОНСУЛСТВО НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ В ЛОС АНЖЕЛИС ВЪВ ВРЪЗКА С ПРЕДСТОЯЩИТЕ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ

    Във връзка с предстоящото провеждане на парламентарни избори в Република България на 5 юли 2009 г. Генералното консулство на Република България в Лос Анжелис обявява, че на основание чл. 23, ал. 1, т. 4, чл. 37, чл. 41, ал. 1 и 8, чл. 85, ал. 3 и чл. 106, ал. 5 от Закона за избиране на народни представители (ЗИНП) и съгласно Решение № НС-18 от 10 май 2009 г. на Централната избирателна комисия, ръководителите на дипломатическите и консулските представителства на Република България в чужбина образуват избирателни секции, както следва:
а) в населени места, където има дипломатическо или консулско представителство (чл. 41, ал. 8, т. 1 от ЗИНП);
    б) при получено съгласие от приемащата държава в населени места, извън тези по буква “а”, при наличие на не по-малко от 100 избиратели, заявили лично желанието си да гласуват (чл. 41, ал. 8, т. 2 от ЗИНП) чрез подаване на заявление.
    Заявлението (Приложение № 10 от изборните книжа) трябва да е в писмена форма и да е подписано саморъчно (лично) и да съдържа ясно изразено желание за гласуване и се подава с писмо или в електронна форма (по факс или чрез електронна поща на сканирано саморъчно подписано заявление) до Генералното консулство на Република България в Лос Анжелис. В заявлението се посочват трите имена по паспорт или лична карта, адрес на пребиваване в САЩ и постоянния адрес на избирателя в Република България.
    Заявлението се подава не по-късно от 14 юни 2009 г., неделя, включително (20 дни преди изборния ден).

Заявлението в електронна форма може да свалите от този адрес:

http://tutmanik.com/xch/zajavlenie.doc

Адрес за изпращане по пощата:
11766 Wilshire Boulevard, Suite 440,
Los Angeles, California 90025

Номер на факса на Генералното консулство:    
(310) 478-6277

Електронни адреси на Генералното консулство:   
bglaconsulate@adelphia.net
bglaconsul@roadrunner.com

Pochivka krai Triavna-s.Bangeici- II
Pochivka krai Triavna

Predlagam pochivka krai Triavna v "Kastata pri Karlo"-s.Bangeici.Zaiavki na tel. 0887 623343.

usmivki ot starite lenti

pristaniste ,, varna ,,

dvoreza ,,evsinograd ,, pri postroiavaneto mu  okolo 1800 - 1900 g

 

parvite morski bani  varna 1880g

 

parvata mazka gimnazia

sgradata na operata  - varna - zentar

bg_trinity
Here since: Jul 29, 2008
Female, 40
Sofia

Az sam ...Jiji...a towa dolu e

Nikol 

Blues on the Beach - in Burgas (Bulgaria)

Vchera se varnahme ot Burgas, kadeto se provede za treta poredna godina Blues on the Beach.

Dobre 4e go ima, napuk na 4algata v BG.

Eto nyakolko snimki:

 

kondor
Here since: Jan 18, 2009
Bozhentsy

Here are some pics from Bozhentsy.

See the rest of them in this album:

http://bozhentsy.tutmanik.com/

freecruiser
Here since: Feb 24, 2010
Male, 53
Pre-Paid Legal Services Associate / Manager
Burgas, Bulgaria
Languages: Spanish, Portuguese, German, Dutch, Bulgarain,Russian, English

I believe life isn't about the destination, it's the journey ... ongoing...never knowing where ... I'm European, a world traveller and adventurer, who has been around ... from living in the Amazon jungle to guiding safari trips in Africa. I spent years following the snow, teaching skiing, snowboarding in the Northern and Sothern Hemisphere. Adore travelling and made my dreams come true, discovering cultures, people and as a freelance photographer tried to catch the moment. WELL I'M DOING IT!!! Travelling will be a part of my culture forever! Since I was a teen, I've dreamed of traveling the world, making money hand over fist, AND JUST LIVING FREE! WELL I'M DOING IT RIGHT NOW!! The only thing better than traveling the the world, living the adventure moment by moment, IS DOING IT WHILE BUILDING MY PRE-PAID LEGAL BUSINESS!! THIS IS MY 1ST YEAR WITH MY PPL HOME BASED BUSINESS - AND MY GOAL IS 10K A MONTH WHILE I'M TRAVELING!! It's not the money either, IT'S THE LIFESTYLE!! Just thank God everyday for FREEDOM and for the reality that ANYONE WHO WANTS TO CAN LIVE LIFE FROM THE HEART! THE ONLY LIMITS ARE THE ONES WE ACCEPT! 

 LIFE BUSINESS OPPORTUNITY ... See company presentation at:  www.nikokapitano.com

  www.prepaidlegal.com/hub/nikokapitano 

 

1 of 5   Next ->   last page